Máme OTEVŘENO. Přejeme pohodlné nakupování. Tým PDA.cz

Proč od nás jiné e-shopy kopírují?

KOPÍROVÁNÍ TEXTŮ A OBRÁZKŮ Z WEBU JE BEZ SVOLENÍ AUTORA ZAKÁZANÉ!

Proč od nás jiné e-shopy kopírují new

Často se setkáváme s faktem, že naše originální texty (popisky produktů) kopírují jiné e-shopy a ostatní uživatelé internetu. Z důvodu časové náročnosti napsat vlastní popisek, je jednodušší vyhledat nejlepší text ve vyhledávači a poté ho zkopírovat a vložit na vlastní stránky. My poté nacházíme na jiných webech úplné kopie našich textů. Mnohokrát také narazíme na lehce pozměněné popisky produktů se stejnou strukturou odstavců, jakou máme v popiskách my. To znamená, že někdo opsal náš text a některá slovíčka pozměnil, za účelem odlišnosti. Ale i tímto způsobem je dotčeno naše autorství, což si mnozí kopírovači neuvědomují.

Každá webová stránka, obrázek, video, graf umístěný veřejně na internetu je výsledkem práce autora a proto jsou chráněny autorským právem na základě zákona č. 121/2000 Sbírky. Dle tohoto zákona, máme nárok požadovat po neoprávněném uživateli odstranění následků, tedy smazání kopírovaného díla, případně požadovat náhradu škody, ušlého zisku i právo na vydání bezdůvodného obohacení.

Jak proti kopírování našich popisků bojujeme?

Zákaz kopírování

Máme systémová omezení proti kopírování a také několik účinných postupů, jak vyhledáváme duplicity na internetu:

1. Na web jsme aplikovali ochranu proti kopírování textů.
2. Používáme program pro vyhledávání duplicit textů ve vyhledávačích a porovnáváme shody textů našich stránek s ostatními stránkami na internetu.
3. V případě, že nalezneme náš text na jiném webu, kontaktujeme správce, kterého vyzveme k odstranění kopie textů či obrázku. Dle zákona můžeme požadovat náhradu škody, ušlý zisk i právo na vydání bezdůvodného obohacení.
4. Naše fotografie ochraňujeme pomocí takzvaného vodoznaku a také pomocí loga VLASTNÍ FOTO, které na první pohled zdůrazňuje, že jsme autorem fotografie.

Proč od nás ostatní e-shopy kopírují texty?

najdeme vás kopírovači

Skutečnost, že naše texty a popisky produktů kopírují jiné e-shopy je známkou toho, že svoji práci děláme dobře. Vyhledávače Google a Seznam naše obsáhlé texty zobrazují na předních pozicích, a proto si je vybírají loupežníci (správci jiných e-shopů) ke kopírování.

Každý produkt na našem e-shopu testujeme, fotíme abychom našim zákazníkům popsali nabízené produkty co nejvíce a tím jím usnadnili výběr i zajistili následnou spokojenost se zakoupeným produktem. Jsme specializovaný e-shop, a proto se zaměřujeme na každý nabízený produkt samostatně a věnujeme mu 100% pozornost včetně samotného testování.

PS - Vzkaz pro zlodĚje textů: My Vás najdeme ;)